Afrikaanse sieraden draag jij op een mooie Dashiki

Afrikaanse modellen
Afrikaanse ketting, Afrikaanse sieraden
Afrikaanse schelpenketting, Pa moni

De laatste tijd hebben we de meest mooie en originele Afrikaanse sieraden, waaronder kettingen, oorbellen en armbanden geïmporteerd. Elke week krijgen we de nieuwste accessoires binnen uit Burkina Faso. Omdat we de Afrikaanse armbanden, kettingen en oorbellen direct zonder tussenpersonen kopen profiteert direct de hele lokale gemeenschap.

Ons model draagt een Afrikaanse schelpenketting in het Surinaams ook wel Pa moni genoemd. De Ketting komt vooral goed tot zijn recht op een mooie Dashiki.

Pa moni of papa moni (Kaurischelpen) zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Indische Oceaan. De kauri schelp is ongeveer twee en een halve centimeter groot en lijkt alsof het van porselein is gemaakt.
De kaurischelpen deden aanvankelijk dienst als ruilmiddel op de Malediven en op Sri Lanka. Dit gebruik verspreidde zich naar een groot deel van Afrika en van daar uit naar Suriname.
Tegenwoordig bloeit de cultuur van de Pa moni weer helemaal op en de kettingen zijn dan ook weer zeer populair bij ons in het assortiment.

Author: admin

Ik heb een passie voor Afrikaanse kleren en kleding en mix Afrikaanse couture met een frisse Westerse stijl. Hierdoor ontstaat een nieuwe Afrikaanse fusion couture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *